Zijn peulvruchten gezonde vleesvervangers?

Zijn peulvruchten gezonde vleesvervangers?

peulvruchten

Laten we de voordelen van valledelsole.nl peulvruchten bespreken. Ze zijn een plant uit de familie Fabaceae en kunnen worden gekweekt als voedsel, veevoer en kuilvoer, en bodemverbeterende groenbemester. Hier is een kort overzicht van de meest populaire peulvruchten. Hieronder vindt u drie van de meest voorkomende soorten peulvruchten en hun toepassingen. Weeg de voor- en nadelen van peulvruchten af om te beslissen of ze geschikt zijn voor uw dieet.

Peulvruchten worden vaak ten onrechte noten genoemd. Hoewel de pinda de meest voorkomende peulvrucht is, zijn er verschillende soorten. Soja, johannesbrood en cashewnoten zijn allemaal peulvruchten. Deze voedingsmiddelen zitten boordevol eiwitten, vetten en koolhydraten. In feite zit een eetlepel droog geroosterde sojanoten vol met 11 gram eiwit, vijf gram vet en ongeveer 150 calorieën. Sojanoten zijn een goede keuze voor snacks en kunnen een bevredigende crunch toevoegen aan salades, roerbakgerechten en andere gerechten.

Bonen zijn enorm goed voor je gezondheid. Studies hebben aangetoond dat peulvruchten gunstige effecten hebben op cardiovasculaire risicofactoren en de bloedsuikerspiegel kunnen matigen. Naast de gezondheidsvoordelen van peulvruchten, is ook gevonden dat ze de algehele gezondheid van het hart verbeteren en het totale cholesterolgehalte verlagen. Daarnaast bevatten ze ook weinig calorieën en zitten ze boordevol essentiële voedingsstoffen. Je hoeft niet eens zout aan je eten toe te voegen, wat goed nieuws is voor degenen die vet willen verminderen.

Bonen en erwten zijn geweldig voor uw dieet. Ze leveren extra stikstof aan uw bodem en zijn ook een natuurlijke voedselbron voor dieren in het wild. Bonen kunnen om verschillende redenen worden verbouwd, waaronder voedergewassen, granen en farmaceutisch/industrieel gebruik. Een aantal soorten hebben eetbare peulen. Witte cannellinibonen zijn bijvoorbeeld handiger om te eten. En in Azië worden rode adzukibonen gebruikt voor snoep.

Meer informatie op: https://www.valledelsole.nl/